انتقاد رئیس انجمن داروسازان از عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها؛ منابع مالی به گندم‌کاران اختصاص یافت

رئیس انجمن داروسازان ایران با انتقاد شدید از عملکرد سازمان هدفمندی یارانه‌ها، اعلام کرد که حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها از اسفند ۱۴۰۳ تاکنون پرداخت نشده و این در حالی است که بخش عمده‌ای از منابع مالی مربوط به این مطالبات، به حساب گندم‌کاران واریز شده است.

شهرام کلانتری خاندانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها بدون ارائه توضیح مشخص، از پرداخت مطالبات داروخانه‌ها خودداری کرده و در برخی استان‌ها تا ۸۰ درصد بدهی‌های مربوط به گندم‌کاران را تسویه کرده است. این اقدام، به گفته وی، نشان‌دهنده بی‌توجهی به زنجیره تأمین دارو و اولویت‌بندی ناعادلانه در پرداخت‌هاست.

وی افزود: متأسفانه هیچ نظم و برنامه‌ریزی مشخصی برای پرداخت مطالبات داروخانه‌ها وجود ندارد و بیمه تأمین اجتماعی نیز از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون حتی یک ریال از بدهی‌های خود به داروخانه‌ها را پرداخت نکرده است. این وضعیت، فشار مضاعفی بر داروخانه‌ها وارد کرده و موجب اختلال در تأمین دارو برای بیماران شده است.

کلانتری با اشاره به قانون تنظیم مقررات مالی دولت، تأکید کرد: طبق این قانون، بیمه‌ها موظف هستند حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از دریافت اسناد، ۶۰ درصد مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت کنند. اما این قانون به‌طور کامل نادیده گرفته شده و هیچ نهادی پاسخگوی این تخلف نیست.

رئیس انجمن داروسازان ایران همچنین از عملکرد کمیسیون اصل نود مجلس انتقاد کرد و گفت: به جای پیگیری اجرای قوانین مصوب مجلس، این کمیسیون صرفاً به دنبال اجرای مصوبه‌ای تاریخ‌گذشته از هیئت دولت درباره فروش اینترنتی داروست؛ مصوبه‌ای که با برنامه هفتم توسعه نیز مغایرت دارد.

۳۰ همت مطالبات داروخانه‌ها به حساب گندم کاران واریز شد
۳۰ همت مطالبات داروخانه‌ها به حساب گندم کاران واریز شد

وی در پایان خواستار توجه جدی مسئولان به وضعیت بحرانی داروخانه‌ها شد و هشدار داد که ادامه این روند می‌تواند به تضعیف زیرساخت‌های دارویی کشور و آسیب جدی به سلامت عمومی منجر شود.

مجله پزشکی دکتر حصارکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا