کاربرد جدید داروی دیابت در درمان کبد چرب تأیید شد

نتایج یک مطالعه بالینی جدید نشان می‌دهد که یکی از داروهای رایج در درمان دیابت، می‌تواند در بهبود وضعیت بیماران مبتلا به کبد چرب متابولیک (MASH) نیز موثر واقع شود.

بر اساس گزارشی از مدیسن نت، داروی داپاگلیفلوزین که از دسته مهارکننده‌های SGLT2 است، علاوه‌بر کاهش قند خون، موفق شده است میزان چربی کبد را کاهش داده و از پیشرفت زخم‌های کبدی جلوگیری کند. در این مطالعه مشخص شد که ۲۳٪ از بیماران مصرف‌کننده دارو، بهبودی کامل از بیماری کبد چرب را تجربه کرده‌اند؛ رقمی قابل توجه در مقایسه با ۸٪ از گروه دارونما.

تحولی در درمان MASH با داپاگلیفلوزین این مطالعه توسط تیمی به سرپرستی «هوئیجی ژانگ» از دانشگاه پزشکی جنوبی چین، و در بازه زمانی نوامبر ۲۰۱۸ تا مارس ۲۰۲۳ روی ۱۵۴ بیمار مبتلا به کبد چرب انجام شد. بیماران به مدت ۴۸ هفته روزانه داپاگلیفلوزین یا دارونما دریافت کردند. نتایج نهایی حاکی از آن بود که ۵۳٪ از افرادی که دارو دریافت کردند، بدون تشدید زخم‌های کبدی، بهبودی قابل توجهی تجربه کردند؛ این عدد در گروه دارونما تنها ۳۰٪ بود.

اثربخشی داپاگلیفلوزین بدون عارضه قابل توجه این دارو که با افزایش دفع قند از طریق ادرار، قند خون را کنترل می‌کند، در این آزمایش هیچ عارضه جانبی چشمگیری بر جای نگذاشت. محققان معتقدند که این نتایج از توانمندی داپاگلیفلوزین برای استفاده گسترده‌تر در درمان MASH پشتیبانی می‌کند.

پیشگیری از عوارض جدی کبدی کبد چرب که بیش از ۵٪ از جمعیت بزرگسال جهان و تا ۳۰٪ افراد دیابتی یا چاق را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، در صورت پیشرفت می‌تواند به نارسایی کبد یا سرطان منجر شود. بهبود زخم‌های کبدی در ۴۵٪ از شرکت‌کنندگان گروه دارو در مقایسه با ۲۰٪ گروه دارونما، نقطه امیدی برای کاهش این عوارض است.

مجله پزشکی دکتر حصارکی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا