هشدار : امید به زندگی در خراسان شمالی کمتر از میانگین کشوری است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام اینکه شاخص امید به زندگی در این استان از متوسط کشوری پایین‌تر است، نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرد.

دکتر افشین دلشاد با ارائه آماری در این زمینه گفت: میانگین امید به زندگی در خراسان شمالی 76.04 سال است، در حالی که این شاخص در سطح کشور 78.04 سال گزارش شده است.

وی در تعریف شاخص امید به زندگی توضیح داد: این شاخص نشان می‌دهد که فرد متولد شده به طور متوسط چه مدت عمر خواهد کرد و زندگی می‌کند.

دلشاد با اشاره به دو عامل اصلی مؤثر بر امید به زندگی، تصریح کرد: عامل نخست، مرگ و میرهای ناشی از حوادث مختلف از جمله تصادفات است و عامل دیگر به سبک زندگی افراد بازمی‌گردد.

این مقام مسئول با طرح این پرسش که چگونه می‌توان امید به زندگی را در افراد افزایش داد، بیان کرد: کاهش مرگ و میرهای ناشی از حوادث از طریق اجرای برنامه‌هایی مانند پویش “نه به تصادف” و ایجاد زیرساخت‌های ایمن‌تر برای کاهش سوانح، از جمله اقدامات ضروری است.

وی ایجاد یک زندگی سالم را عامل مهم دیگر در افزایش این شاخص دانست و بر اجرای برنامه‌های پیشگیرانه برای ارتقای سلامت جامعه تأکید کرد.

دلشاد با تأکید بر شیوع بالای فشار خون در میان مردم خراسان شمالی، کنترل این بیماری را یکی از مهم‌ترین راهکارهای افزایش امید به زندگی در این استان برشمرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به تمایل مردم این استان به مصرف غذاهای شور، گفت: ارائه هشدارهای پیشگیرانه در خصوص مضرات مصرف زیاد نمک نیز از جمله اقداماتی است که می‌تواند مؤثر واقع شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کنترل فشار خون بالا در افراد می‌تواند به طور قابل توجهی از بروز بیماری‌های کلیوی، سکته‌های قلبی و مغزی در این استان بکاهد و در نتیجه، شاخص امید به زندگی را ارتقا بخشد.

مجله پزشکی دکتر حصارکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *